17.01.2008 – ISO certifikat

DVORAC d.o.o. za komunalne djelatnosti Valpovo od 07. studenog 2007. godine posjeduje certifikat  međunarodne norme za sustav upravljanja kvalitetom   ISO 9001:2000  za područje djelatnosti:
1.  skupljanje, pročišćavanje i opskrba pitkom vodom
2.  uklanjanje otpadnih voda

 

ISO norme su rezultat potreba tržišta i rezultat su udruženih napora stručnjaka I međunarodnih institucija u cilju potpune kontrole kvalitete proizvoda, odnosno usluga s postizanjem učinkovitog sustava koji u jednu cjelinu spaja razvojna dostignuća u kvaliteti, održavanju kvalitete, te napore na poboljšanju kvalitete u nekoj organizacijskoj jedinici, tako da se omogući marketing, projektiranje, proizvodnja,  održavanje i pružanje usluga na najekonomičnijem nivou, a u cilju potpunog zadovoljenja potreba kupca.
            Danas je često uvjet za nuđenje na europskom i svjetskom tržištu posjedovanje certifikata – potvrde od ovlaštene neovisne stručne institucije da je sustav upravljanja kvalitetom ( organizacija tvrtke) prilagođen  zahtjevima norme  ISO 9001.
Znanje i iskustvo Zapada su sažeti u odredbama  ISO 9001. Ustrojavanje vlastite tvrtke prema ISO upućuje kupca/korisnika da je  prihvatila modernu organizaciju poslovanja, koja omogućava dobru kvalitetu roba i usluga.
Certificiranje poduzeća prema  ISO 9001  rezultirat će i smanjenjem troškova, udovoljenjem propisima i zakonima, zadovoljstvu kupaca, ugledom na tržištu.
            Nezavisne međunarodne organizacije, kao što je i  TUV Croatia d.o.o. Slavonski Brod u suradnji s   TUV CERT certifikacijskom organizacijom za sustave upravljanja kvalitetom iz Essena  ovlaštene na dodjelu odobrenja odnosno certifikata, vrše nadzor da li organizacija odnosno tvrtka postupa sukladno utvrđenoj i  usvojenoj politici kvalitete proizvoda i usluga za koje joj je i dodjeljen certifikat.
            DVORAC d.o.o. Valpovo je od mjeseca studenog 2006. godine pristupio uvođenju ISO sustava upravanja kvalitetom 9001:2000 .
Tijekom 2007. godine uz pomoć ovlaštene tvrtke PLUS d.o.o Slavonski Brod ovlaštene za savjetovanje i nadzor nad uvođenjem sustava, utvrđena je Politika i Ciljevi kvalitete DVORAC d.o.o. Valpovo, kao dio dugoročne politike organizacije/tvrtke s ciljem ostvarenja svih zakonskih obveza, ugovorenih zahtjeva, zaštite zdravlja i sigurnosti ljudi, imovine i biološke okoline.
            Djelatnici DVORCA su tijekom 2007. godine pristupili novoj organizaciji rada sukladno postavljenim ciljevima kvalitete, a prema utvrđenim postupcima upravljanjem kvalitetom za svaki organizacijski dio posebno, što je i rezultiralo pozitivnom ocjenom po provedenom certifikacijskom auditu (nadzoru) od strane ovlaštene certifikacijske organizacije za sustave upravljanja kvalitetom nadnevka 17. listopdada, kojom je potvrđeno da DVORAC d.o.o Valpovo uspostavljenim svojim sustavom kvalitete u svojoj organizaciji i radu, ispunjava sve uvjete za dobivanje certifikata međunarodne norme za sustav upravljanja kvalitetom  ISO 9001:2000  za područje djelatnosti: skupljanje, pročišćavanje i opskrba pitkom vodom i uklanjanje otpadnih voda.
            Dodjelom certifikata od strane  TUV  NORD GROUP CERT  certifikacijske organizacije za sustave upravljanja kvalitetom iz Essena, nadnevka 07.studenog 2007. godine  DVORAC  d.o.o. Valpovo postaje dijelom međunarodne zajednice organizacija koje su usvojile međunarodnu normu sustava upravljanja kvalitetom  ISO 9001:2000.
            Uvođenjem sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000 uprava, poslovodstvo i djelatnici DVORAC d.o.o. Valpovo su pokazali spremnost i sposobnost za obavljanje svoje djelatnosti i pružanje usluge svojim korisnicima sukladno međunarodnim zahtjevima i standardima, što i potvrđuje dobiveni certifikat i jamči svim korisnicima usluga DVORAC d.o.o. Valpovo i visoku razinu kvalitete usluga.
DVORAC d.o.o. Valpovo će i nadalje kvalitet svoga proizvoda (vode) i usluge održavati prateći  međunarodne norme kvalitete i zahtjeve za potrebe ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Prije svega kvalitet svoga proizvoda i usluga tijekom 2008. godine uskladiti s zahtjevima HACCP sustava – sustava za osiguravanje zdravstvene ispravnosti hrane (vode), a u daljnjem razdoblju i uskladiti sa sustavom upravljanja zaštitom okoliša prema zahtjevima normi niza ISO 14000.