16.12.2009 – U Dvorcu d.o.o. spremno dočekali snijeg …

Uzorak Slike

Snijeg koji je zabijelio i Valpovštinu, nije iznenadio djelatnike Dvorca d.o.o. Naime, plan zimskog održavanja uličnih prometnica, nerazvrstanih cesta i pješačkih površina na snazi je još od sredine studenoga. Naša zimska služba djeluje uvo­đenjem stupnjeva pripravnosti ovisno o očekivanim vremenskim uvjetima. No, bez obzira na vrijeme, mi u Dvorcu spremni smo i kadrovski i strojevno, a što se tiče posipnog materijala, iako imamo određenih problema s li­kvidnošću, pola materijala već je osigurano. Od ukupnih količina osigurano 50 posto materijala za posipanje. Stvorene su sve pretpostavke da zimska služba funkcionira primjereno kao i prijašnjih zima. Doneseni operativni plan za 2009./10. odnosi se samo na pješačke površine i nerazvrstane ceste, a prema važnosti cestov­nih pravaca i djelovanja zimske službe, određeni su prioriteti i redoslijed intervencija na posipanju i čišćenju snijega s kolnika i pješačkih površina. Prigradske ulice i nerazvrstane ceste na području grada po pri­oritetu su na drugom mjestu, a treće su na redu nerazvrstane ceste općina s kojima se sklope Ugovori.
Dvorac d.o.o. zadužen je za čišćenje gradskih ulica i pješačkih površina te nerazvrstanih cesta u prigradskim naseljima. Državne, županijske i lokalne ceste u mjerodavnosti su Nadcestarije Valpovo i njih održava Cesting Osijek.
Planirano je 65 tona soli i 15 kubičnih metara agregata te 2 tone olantabona, a prema prioritetima prvo čistimo devet gradskih ulica i 13 pješačkih površina.

Za Dvorac d.o.o. Josip Marković, dipl. iur. direktor