27.3.2015. – VAŽNA OBAVIJEST KORISNICIMA VODNIH USLUGA …

Izvješćujemo korisnike vodnih usluga na uslužnom području grada Valpova da zbog nepoštivanja ugovorenih obveza u svezi isporuke vodnih usluga koje su utvrđene ugovorima sklopljenim između KOMBEL d.o.o. Belišće, odnosno sada HIDROBEL d.o.o. Belišće i DVORAC d.o.o. Valpovo, HIDROBEL d.o.o. Belišće je samovoljno obustavio isporuku vodnih usluga DVORCU d.o.o. Valpovo.

DVORAC d.o.o. Valpovo je u potpunosti izvršio plaćanje svih računa i svih svojih ugovornih obveza koje ima prema HIDROBEL d.o.o. Belišće sa osnove isporučenih vodnih usluga, međutim HIDROBEL d.o.o. Belišće želi nametnuti cijene vodnih usluga koje su dvostruko veće od postojećih ugovornih cijena.

Sudskim presudama je naloženo HIDROBEL d.o.o. Belišće obveza poštivanja ugovornih obveza i ugovorenih cijena vodnih usluga, te da je obvezan ispostavljati račune za vodne usluge prema važećim ugovorima koje ima sklopljene sa DVORAC d.o.o. Valpovo.

Općinski sud u Valpovu u cilju osiguranja redovne isporuke vodnih usluga na području grada Valpova i zaštite stanovnika i korisnika vodnih usluga na tom uslužnom području donio je Rješenje o privremenoj mjeri kojom se zabranjuje HIDROBEL d.o.o. Belišće da prestane isporučivati pitku vodu DVORCU d.o.o. Valpovo.

Međutim, HIDROBEL d.o.o. Belišće svojevoljno i protivno svim sudskim odlukama i presudama je dana 27.03.2015. godine (petak) u 15,00 sati obustavio isporuku vode stanovništvu na području grada Valpova.

Izvješćujemo korisnike vodnih usluga uslužnog područja DVORAC d.o.o. Valpovo da DVORAC d.o.o. Valpovo ispunjava i plaća sve svoje obveze sukladno zakonu i preuzetim ugovornim obvezama i da ne postoje opravdani razlozi zbog kojih bi bila onemogućena opskrba pitkom vodom korisnicima vodnih usluga na uslužnom području DVORAC d.o.o. Valpovo i s tim ciljem DVORAC d.o.o. Valpovo koristit će se svim pravnim sredstvima kako bi se građani osigurali od protupravnog postupanja kojima bi se uskratilo pravo građana na vodu kao opće javno dobro.

DVORAC d.o.o. Valpovo