7.7.2015. .PRIOPĆENJE KORISNICIMA PITKE VODE NA PODRUČJU ISPORUKE VODNIH USLIGA …

PRIOPĆENJE KORISNICIMA PITKE VODE NA PODRUČJU ISPORUKE VODNIH USLIGA "DVORAC" D.O.O. VALPOVO

Poštovani korisnici,

 

Dana 06.07.2015. godine u popodnevnim satima započeli smo puštanje u rad rekonstruiranog postrojenja za pripremu pitke vode na vodocrpilištu Jarčevac kako bi omogućili korištenje potrebnih količine pitke vode koje su zbog vremenskih prilika uvjetovane povećanjem potrošnje vode.

Nažalost, kao posljedica razlike u tlakovima koju je uvjetovalo, zatvaranje, otvaranje i prepajanje ventila, došlo je do podizanja taloga unutar opskrbnih cjevovoda pitke vode koji je uvjetovao mutnu vodu na velikom dijelu cjevovoda unutar naselja na području općine Petrijevci i općine Bizovac. Kao isporučitelji pitke vode nismo očekivali ovako značajnu reakciju koja se dogodila unutar cjevovoda te ovom prilikom molimo poštovane korisnike usluga isporuke pitke vode u naseljima općine Petrijevci i općine Bizovac za ispriku za ovaj događaj za koji mislimo da se više ne može ponoviti. Kompletno osoblje radi na otklanjanju ovog nemilog događaja za koji pretpostavljamo da će biti riješen iduća dva-tri dana.

Puštanje u rad rekonstruiranog postrojenja za preradu pitke vode na vodocrpilištu Jarčevac, Dvorac d.o.o. Valpovo kao isporučitelj vodnih usluga na području grada Valpova, općine Petrijevci, općine Bizovac i općine Koška rezultat je izvršenog tehničkog pregleda istog objekta nakon završetka radova i uhodavanje rada te ishođenja uporabne dozvole za puštanje u rad.

Ovaj vrijedni projekt čija se cijena kreće oko 11.000.000,0 kn svakako će pridonijeti poboljšanju uvjeta življenja na ovom području.

Karakteristike novog uređaja za preradu vode očituju se kroz povećanje kapaciteta proizvodnje sa sadašnjih 13 litara/sekundi na 40 litara/sekundi što omogućuje triput veću količinu pitke vode kako u proizvodnji tako i u objektima vodospreme sa dosadašnjih 170 m3 na 660 m3 .

Primjenom nove tehnologije proizvodnje, izlazne karatkeristike vode biti će znatno ispod zadanih maksimalnih dozvoljenih parametara sukladno Pravilnika o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju (NN br. 125/13, 141/13) odnosno Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju (NN br. 56/13).

DVORAC d.o.o. Valpovo