29.03.2021. Obavijest korisnicima usluga DVORAC d.o.o. Valpovo

OBAVIJEST – odvodni sustav u izgradnji.pdf

U proteklih godinu i pol dana grad Valpovo te općine Bizovac, Petrijevci i Koška velika su gradilišta. Svjedoci smo raskopanih ulica, strojeva i cijevi po gradu, susjednim općinama i okolnim naseljima. Intenzivno se radi na sustavu odvodnje otpadnih voda, izgradnjom glavnih i sekundarnih kolektora i kućnih priključaka.

Izvršenim postupcima kontrole izgradnje odvodnog sustava utvrđeno je da su se u pojedinim mjestima gdje nije u funkciji sustav odvodnje mještani bez odobrenja izvoditelja radova i isporučitelja usluge spojili na izvedene glavne kolektore odvodnje. Mole se svi mještani na području općina Bizovac, Petrijevci i Koška da se ne spajaju jer SUSTAV ODVODNJE JOŠ NIJE U FUNKCIJI.

Sustav odvodnje biti će u funkciji izgradnjom uređaja za pročišćavanje u Petrijevcima i Belišću. Spajanje na nezavršenu mrežu odvodnje otežava i onemogućava daljnje izvođenje radova. Potrebno je sve kolektore dodatno ispirati i očistiti kako bi se mogli izvoditi radovi, što stvara dodatne troškove. Posebno naglašavamo kako su neki kolektori izvedeni i prije desetak godina koji isto tako nisu u funkciji. Cjelokupan sustav odvodnje biti će spreman za korištenje nakon završetka uređaja za pročišćavanje što je u planu do kraja 2023. godine. Stoga još jednom upozoravamo mještane da se ne spajaju samoinicijativno na izvedene kolektore. Zajednička suradnja pridonosi uspješnom završetku radova u planiranim rokovima! Zahvaljujemo na razumijevanju.

UPRAVA DIREKTORICA
DVORAC d.o.o.
za komunalne djelatnosti
V a l p o v o :
Iva Matić, dipl.ing.građ.